Fırat Üniversitesi, Voleybol Süper Lig’e Terfi Gurup Birinciliği Müsabakalarına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2017-2018 eğitim-öğretim yılı programında yer alan “Voleybol Süper Lig’e Terfi Gurup Birinciliği” müsabakalarına Fırat Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Toplam 12 üniversiteden bayan ve erkek takım olmak üzere 200 sporcunun katıldığı müsabakaların açılış töreni Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Müsabakalara 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Mustafa Karadağ, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Cihan Çakıcı, Koç Fest Yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sporcular katıldı.

5 gün sürecek olan müsabakaların açılış seremonisinde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, sporun barış, sevgi, kardeşlik ve insanları sosyalleştiren önemli bir olgu olduğunu vurgulayarak, " Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu bu etkinlikler üniversiteler arasındaki iletişim ve sosyal bağların güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Gurup müsabakalarına katılan üniversitelerin değerli idareci, antrenör ve sporcu öğrencilerini Elazığ’da ve üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından spor müsabakaları start aldı. Müsabakalara,

Bayanlarda, Celal Bayar, Doğu Akdeniz, Giresun, Hacettepe, İstanbul Ticaret, Nişantaşı, Yeni Yüzyıl Üniversiteleri katılırken, erkeklerde ise, Fırat, Atatürk, Bartın, Ege, Giresun, Marmara ve Nişantaşı Üniversiteleri katıldı.