Üst Menu

User menu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tamer, F.Ü Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunu Gezdi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Türkiye Üniversite Sporları As Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu ile birlikte Fırat Üniversitesi’nde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunu gezdi.

Fırat Üniversitesinde düzenlenen programlara katılmak üzere Elazığ’a gelen Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ile As Başkan Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Cihan Çakıcı’nın nezaretinde Çok Amaçlı Spor Salonunu gezdiler.

Prof. Dr. Kemal Taner burada yaptığı açıklamada, Fırat Üniversitesinde yapılan dev spor salonu ile artık Elazığ’ın Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğini belirterek, “Elazığ ve Fırat Üniversitesinde olmaktan son derece mutluyuz. Federasyon olarak uzun yıllardır Fırat Üniversitesi ile birlikte çalışıyoruz. Spor salonundan çok etkilendim. Üniversiteler için de en güzel ve en büyüklerinden biri. Elazığ çok rahat uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilir. Önümüzdeki yıl Avrupa ve Dünya Üniversitelerarası organizasyona ev sahipliği yapabiliriz. İnsanlar hem bu güze yöreyi ve bölgeyi tanırlar hem de Harput’u görürler. Üniversite kampüs alanı olarak çok güzel, zaten eğitim alanında da başarılı bir Üniversite Fırat. Federasyon olarak burada bulunmaktan çok mutluyuz. Spor tesislerinin yapımında emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ olmak üzere tüm Üniversite yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Üniversite Sporları As Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu ise, Yeni Kapalı Spor Salonuna hayran kaldığını ifade ederek, Elazığ’da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Sunguroğlu, “Üniversite Sporları Federasyonu olarak düzenlediğimiz Hentbol ve Karate Şampiyonası Elazığ’da yapılıyor. Çeşitli Üniversitelerden çok sayıda sporcu ve antrenör Elazığ’a geldi. Bu misafirler Elazığ’da küçük esnafından büyük esnafına ekonomik girdi sağlıyor. Restoranından, oteline, Taksicisine kadar Elazığ kazanıyor. Bu arada Üniversitemizde de yeni spor tesisleri açılmış. Onları da gurur duyarak gezdik. Ben inanıyorum ki Fırat Üniversitesi bu tesisleri ile gerek Türkiye, gerek Avrupa gerekse de Dünya çapında müsabakalara ev sahipliği yapabilir. Bu hem şehir ekonomisine katkı, hem de şehrimizin tanınmasına katkı sunacaktır. Önümüzdeki sezon bunun çalışmalarını yapacağız. Elazığ’a önemli organizasyonlar kazandırmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Elazığ Fırat Üniversitesi sayesinde yeni tesisler ve salonlarla Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacak duruma gelmiştir” dedi.